събота, 8 ноември 2014 г.

Какво е SPINNING и Кои сме ние !



  SPINNING   най-ефективната,  забавна и щадяща ставите кардио тренировка в борбата с излишните мазнини
Ако ви е омръзнало да скучаете във фитнес залата, ако имате проблеми с кръста, коленете или ставите, но искате да поддържате фигурата си перфектна , то SPINNING е  вашият спорт !
Какво е  SPINNING.
SPINNING е тренировъчна програма , която пренася натоварването и ефекта от шосейното състезателно колоездене на стационарно колело. Със сигурност не сте виждали състезател от TOUR  DE FRANCE ,чието тяло да не е съвършено изчистено от мазнини, с прекрасно оформени мускули, без излишно ,,раздуване”. Това е така , защото колоезденето, в неговия чист вариант, натоварва големите мускулни групи в тялото и сърцето точно до степента, нужна да ги вкара в режим на ,,горене” . За да ,,задвижи” мускулите , тялото използва като енергийни източници три  резервоара- Креатин Фосфат, Въглехидрати и Мазнини. За да стигнете до горенето на мазнини, сърцето трябва да мине през различни етапи на натоварване. Тичайки на пътеката в парка или карайки велоагрометър ще са ви нужни поне около два часа, за да достигнете този момент на горене. SPINNING  е разработена от JOHNNY G и усъвършенствана през годините, така че да възпроизведе на 100 % движенията и резултата, който бихте постигнали, ако участвате в състезание по колоездене. Всичко това, но под наставлението на специално обучени инструктори, които да ви дадат едновременно правилни насоки и мотивация.
Кое прави SPINNING толкова ефективен
 Програмата е разработена така , че в рамките на 50 минути  да достигнете стадия на горене на мазнини и да се задържите в тази зона достатъчно дълго, за да забележите видим резултат за максимално кратко време. SPINNING   НЕ Е всяко въртене на стационарно колело. За да сте сигурни,че ще получите желания ефект – тотално изчистване на мазнините и стягане на големите мускулни групи( бедра , дупе, крака, корем) въртенето трябва да е по специално изработена програма. Всяка една минута от часа съответства на определено темпо на въртене
( ЗАВЪРТАНЕ В МИНУТА) , на определено сърдечно натоварване ( СЪРДЕЧЕН ПУЛС ) и води до конкретно желан резултат – засилено горене на калории или мазнини , стягане на определена част от тялото. Музиката за SPINNING е специално селектирана и обработена така,че бийтът  да отговаря на темпото , съпротивлението и начина на въртене- каране по равен терен, изкачване на лек или  стръмен наклон, спринт на наклон и др.
Какво различава SPINNING от другите групови тренировки по INDOOR CYCLING.
 Не малко спортни центрове предлагат часове ,в които се върти колело по произволен начин , без съпротивление на колелото, с махане на седалки, правене на коремни преси и лицеви опори на колелото и други форми на акробатика. В това няма лошо , но тези часове НЕ СА SPINNING. Колкото и забавна да е тази форма на тренировки те не щадят ставите, коленете, гръбначния стълб, кръста …безопасността и здравето ви! Освен това ефекта на отслабване и стягане, който ще постигнете е под въпрос .
Какво ви предлагаме ние
SPINNING в най-чистия му вариант. Нашите инструктори са обучени и сертифицирани от Световната федерация по SPINNING към MAD DOGG ATHLETICS. Музиката ни е съобразена с определени тренировъчни режими , всеки един по програмата SPINNING. Колелата в SPIN GEAR STUDIO са оригиналните колела за програмата SPINNING – STAR TRAC!
Използваме различни мотивационни техники , за да превърнем едночасовото въртене на колело в изключително зареждащо преживяване. За да сме сигурни ,че ще оформите хармонично тяло , завършваме тренировката с упражнения извън колелото – коремни преси, лицеви упори, гирички и др.
Най-добрият начин да започнете или завършите деня.

0 коментара:

Публикуване на коментар