събота, 6 юни 2015 г.

Борба с Целулита = Пълно ОТВОДНЯВАНЕ на тялото + Спорт + Хранене !




Eднa oт основните пpичини зa oбpaзyвaнe нa цeлyлит e зaдpъжането нa тeчнocти. Toвa ce oтнacя зa вcичĸи фopми нa цeлyлит. B пpoблeмнитe зoни ce зaдъpжaт oтпaдни пpoдyĸти, пoвeчeтo c бeлтъчeн пpoизxoд. Te cъздaвaт пpeдпocтaвĸa зa paзpacтвaнe нa cъeдинитeлнaтa тъĸaн и тpaйнo нapyшeниe нa oбмeннитe пpoцecи в зaceгнaтитe тъĸaни. Задърaнeтo нa тeчнocти зaтpyднявa тpaнcпopтиpaнeтo нa aĸтивни мeтaбoлити и oтпaдни пpoдyĸти ĸъм и oт ĸлeтĸитe ĸъм лимфaтa. Πoлyчaвa ce yвeличeнo нaлягaнe в тъĸaнитe, ĸoeтo пpитиcĸa ĸpъвoнocнитe cъдoвe. Toвa зaтpyднявa xpaнeнeтo нa ĸлeтĸaтa и вoди дo зaбaвянe и нapyшeниe нa ĸлeтъчния мeтaбoлизъм.

Консумирането на определени храни и избягването на други разбира се, не може да бъде вашето единствено оръжие,независимо колко ви убеждават различни статии. Но комбинацията между правилно хранене и добавки с други методи,главно интензивни кардио тренировки , които вкарват тялото в метаболитен режим на горене на мазнини и освобождаване от задържани течности , може да доведе до чудесни резултати, МНОГО по-ефективни от всяка една естетическа намеса, която има временен характер. Затова трябва да се спазват няколко основни правила за постигане на дълготраен ефект !
Антицелулитната,, диета”- фокусира се върху определени храни, които е препоръчително да бъдат консумирани в по-големи количества, заради техния добър ефект върху целулита и избягване на други - неприятелите на целулита .
Добавки към храната - НЕИЗМЕННА част от борбата с целулита е приемът на няколко растителни добавки , които засилват многократно процеса на освобождаване от задържаната вода .

Спорт – Всяка една кардио тренировка , която води до обилно потене и забързване на метаболизма , е вашият най-добър съюзник извън промяната в хранителните навици ! За ползите от SPINNING и защо той е най-добрият кардио спорт за забързване на метаболизма може да разберете от статията ни по този въпрос тук



.


Допълнителни Добавки 
Ще започнем с тях , защото за храните е изписано много , а и понякога се появява противоречие между препоръчаните храни за борба с целулита и подходящите храни за съответстващата ви кръвна група .

Бяла бреза - най-добрият природен диуретик

Най-силно действие имат листата от листата на бреза
Имате богат избор как да ги приемате – на пазара вече е пълно с продукти , съдържащи само или основно бяла бреза ( Dioren , Diorenal Detox, Neorenal , Aquarenn и тн . ) , намира се и на чай . Ежедневният прием елиминира излишната вода от организма, без да довежда до явлението "суха и набръчкана кожа" . намалява задръжането на течности в организма и подпомага отделителната функция на бъбреците
Други приложения
Освен основното й действие на диуретик Брезата се използва за лечението на различни болести и състояния:облекчава възпалението и болката при остеоартрит, ревматоиден артрит, подагра, мускулни болки;кожни проблеми – екземи (брезовата кора), кожни обриви, псориазис, рани;косопад;инфекции на пикочните пътища;афти и други проблеми в устната кухина (като гаргара);пречиства кръвта;стимулира потните жлези – помага на организма да се избави от токсините;разтваря камъни в жлъчния мехур и бъбреците;увеличава отделянето на жлъчен сок;ефективно обезболяващо средство.
Дори за активни спортисти cпoмaгa eлиминиpaнeтo нa пoдĸoжнaтa вoдa пpeди и пo вpeмe нa cъcтeзaниe. Toвa пoзвoлявa пocтигaнe нa пo-дoбъp peлeф нa cъcтeзaтeля и пpидaвя "тънĸия вид" нa ĸoжaтa.

Глухарче – корен и листа

 

Едно от най-разпространените му действия е диуретично. Пиенето на чай от листата на глухарче или приемането му на капсули ( може да ги намерите в по-големите аптеки ) спомага за изхвърлянето на излишните течности от тялото. Заедно с тях организмът се освобождава и от много вредни вещества и токсини и така да се каже, си прави основно вътрешно прочистване. Освен това глухарчето въздейства и върху метаболизма и неслучайно се препоръчва по време на диета. Един от най-популярните диетични режими с него включва изпиването на чаша чай от глухарче( или по 3 капсули ) след всяко хранене
Други приложения
С глухарче се лекуват най-малко 20 болести, сред които и рак(теориите за това, че екстракти от глухарче потискат растежа на злокачествени клетки, все по-често намират конкретни потвърждения.)Отвари и запарки помагат при болести на черния дроб и кръвта; балансира функциите на стомашно-чревния тракт, стимулира апетита, съдейства при неврози и безсъние, подобрява лактацията при кърмене, спасява от болки при артрит и ставни възпаления. Сокът от глухарче е чудесен вариант за лечение на кожни възпаления, включително акне





и още  за целулита...

!ВАЖНО – КОГАТО СЪОБРАЗЯВАТЕ ХРАНИТЕЛНИЯ СИ РЕЖИМ С ХРАНИТЕ, ПРЕПОРЪЧАНИ ЗА БОР БА С ЦЕЛУЛИТ , НИКОГА НЕ ЗА БРАВЯЙТЕ ПЪРВО ДА ГО СЪО БРАЗИТЕ С КРЪВНАТА СИ ГРУПА!
Видове Целулит Според това, кой фактор причинява образуването му, видовете Целулит се разделят на три групи:
• Целулит, дължащ се на прекомерно задържане на течности се получава най-вече по бедрата и ханша и обикновено е този, който се забелязва първоначално. Ограничете солта, млечните продукти (по-скоро млечния казеин) и всяка храна, към която имате хранителна непоносимост. Използвайте хранителни добавки като Витамините Е, С, К и Р.
• Целулит, дължащ се на прекомерно наличие на мазнини обикновено се локализира по бедрата, дупето и ханша при хора, които никога не са се занимавали със спорт и са имали често вариране в килограмите. За да се противопоставите на този вид Целулит е необходимо да намалите дневния прием на калории, които се акумулират като телесни мазнини – опитайте се да се храните здравословно и да избягвате храни като краве масло. Включете в диетата си повече плодове и зеленчуци. Диетите, с преобладаващи протеинови продукти оказват положително влияние върху този вид Целулит, но не трябва да се правят продължително време. Основната Ви храна трябва да е риба, пилешко постно месо, постно червено месо (рядко), яйца, малко нискомаслени млечни продукти, пресни плодове и зеленчуци. Намалете приема на бяло брашно, сладкиши и наситени мазнини.
• Целулит, дължащ се на прекомерна употреба на въглехидрати най-често се получава по бедрата и корема. При него обикновено има и фамилна предистория – други дами от семейството Ви също имат такъв вид Целулит. В този случай се получава стесняване на колагеновите фибри, което се предизвиква от излишък на въглехидрати в организма – захари и рафинирани брашна. Имайте предвид, обаче, че и някои здравословни продукти като киселото мляко и плодовете съдържат въглехидрати и затова избягвайте тяхната употреба след 18:00 часа. Освен това, бихте могли да си помогнете ако намалите картофите, царевицата, сладоледа и плодовите сокове. Увеличете приема на Витамините Е и С, селен и Цинк.


Храни, които е препоръчително да се консумират.    

 

Плодове и зеленчуци, които имат най-добър ефект върху неестетичните неравности по кожата, наречени Целулит.
Плодове:
• Портокали и грейпфрути – съдържат големи количества Витамин С и оказват положително влияние върху кожата
• Ананасите са много добри за ревитализиране на кожата
• Манго – подобрява кръвообращението
• Банани – съдържат голямо количество Калий, който помага за освобождаване на организма от излишните течности
• Ябълките съдържат много фибри, пълни са с антиоксиданти и пектин, съставка която помага за детоксикация на храносмилателната система
• Малини, къпини, боровинки, ягоди, касис – високо съдържание на аниоксиданти, които са важно средство в борбата със свободните радикали – основна причина за стареенето на тъканите
• Диня – съдържа антиоксиданта Ликопен, подобрява кръвообращението, добър диуретик
• Кайсии – високо съдържание на Калий
Зеленчуци:
• Спанак, карфиол, моркови, домати, камби, соя – всички те съдържат заздравяващия кожата Лецитин и различни антиоксиданти
• Краставици, целина, аспержи, лук – много добри диуретици – помагат за освобождаване на задържаните течности
• Леща, бобови храни – добри източници на фибри
• Броколи, грах – полезни за борба с възпаленения на съединителната тъкан
• Чесън
• Авокадо – помага на организма да гори повече мазнини, а на кожата, да бъде по-еластична
• Аспержи – богати на фолиева киселина, която е ефективен съюзник в борбата със стреса
Други храни:
• Протеини, като такива от бяла риба, пиле и бобови растения – съдържат аминокиселини, насочени към освобождаване на задържаните течности
• Мазни риби – освен че са добър источник на протеини, те съдържат и много полезни мазнини, които хидратират кожата
• Сьомга, орехи, бадеми и зехтин – богати на мастни киселини, които подпомагат регенерирането на кожата
• Пилешко месо, мляко и яйца – съдържат аминокиселини, подпомагащи образуването на колаген
• Яйца – изключително високо съдържание на детоксикиращи агенти
• Трици, овесени ядки, фибри – подобряват метаболитните процеси в организма и загубата на тегло

Храни, които е добре да бъдат избягвани !

За жалост, в тази графа попадат почти всички храни, които обичаме. Но както в живота има добро и лошо и ние сме се нагодили към тази комплексност, така и в случая с Целулита трябва да се настроим за малките жертви, които да направим с апетита си. Всички ние вече добре знаем кои са храните, които се отразяват негативно на Целулита, но все пак ще ги изброя накратко:
• Наситени мазнини. Това включва бургери, пържено, пица – изключете, по възможност, тези продукти от менюто си и ги заменете с храни, приготвени на грил или на пара. Намалете драстично кравето масло, сиренето и млечните продукти.
• Захар. Доказано е, че храните, съдържащи вискоки нива на захар, имат отношение към възпалителните процеси в тъканите. Повишената консумация на захар също така забавя и кръвообращението, което в участъците със Целулит и без това е занижено. Избягвайте кексове, торти, пасти, бисквити, газирани напитки и др.
• Сол. Консумацията на солени храни води до задържане на течности, което от своя страна допълнително спомага за задълбочаване на проблема при целулитните зони. Избягвайте или поне ограничете чипса, консервираните храни и преработените храни, които съдържат сол.
• Въглехидрати. Всички тези вкусни храни като белия хляб, белия ориз, картофите трябва да съставляват минимална част от вашия режим на хранене, ако желаете промяна в състоянието на кожата си. Ако консумирате тези храни и не спортувате, много бързо можете да увеличите теглото си и колкото по-бързо качвате килограми, толкова повече ще се влошава Целулитът Ви. Опитайте се да замените белия хляб с пълнозърнест черен хляб, а белия ориз с кафяв, нелющен.
• Кофеин. Въпреки че има препарати, създадени да третират Целулита, съдържащи кофеин, не злоупотребявайте с неговата употреба. Прекалено много кофеин води до лошо кръвообращение, влошаване на лимфния ток и застой на токсини в тялото. Ако сте голям привърженик на кафето и чая и не можете да се откажете от тях, поне се опитайте да намалите до минимум дневната им консумация.
• Алкохол. Ако при по-горе изброените храни и напитки се допуска тяхната употреба в намалени количества, то за Алкохола всички диетолози са категорични. Той е токсин, който има негативен ефект върху тялото – той повишава броя на свободните радикали, забавя кръвоснабдяването, повишава нивата на мазнини в кръвта, кара тялото да се запасява с мазнини. Единствено червеното вино, заради антиоксидантните му свойства може да Ви бъде съюзник в борбата с Целулита, но го употребявайте умерено
Пийте повече вода! Не забравяйте задължителното количество от 1,5л на ден. Дехидратацията на тялото е една от причините за задържането на течности. Когато приемате достатъчно, то успява да изхвърли ненужните.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/19914-d/


 

ПИЙТЕ ПОВЕЧЕ ВОДА!

 

 

 Не забравяйте задължителното количество от 1,5л на ден. Дехидратацията на тялото е една от причините за задържането на течности. Когато приемате достатъчно, то успява да изхвърли ненужните по-лесно !


А ние от  SPINNING STUDIO SPIN GEAR  ви пожелаваме прекрасно и Безцелулитно лято ;)
Пийте повече вода! Не забравяйте задължителното количество от 1,5л на ден. Дехидратацията на тялото е една от причините за задържането на течности. Когато приемате достатъчно, то успява да изхвърли ненужните.

Прочети още на: http://www.az-jenata.bg/a/5-zdrave-i-krasota/19914-d/

0 коментара:

Публикуване на коментар